Edhe pse teknologjia e përparuar na lehtëson jetën, ana e errët e saj është se ndikon negativisht në shëndetin mendor.

Në fakt, qasja e shpeshtë në internet shkakton pagjumësinë, dhe sipas shkencëtarëve mund të ndikojë edhe në shfaqjen e depresionit dhe stresit të shtuar.

Nëse keni probleme me gjumin, krejt çfarë duhet të bëni është të bëni pauzë prej kompjuterit dhe telefonit celular. Shkencëtarët paralajmërojnë se përdorimi i shtuar i këtyre pajisjeve ndikon negativisht në rehatinë dhe relaksimin gjatë natës.

Shkencëtarët suedezë theksojnë se shumë njerëz vuajnë prej lodhjes, që vjen si pasojë e shumë informatave, e kjo mund të ndikojë në depresion.

Rezultatet e hulumtimit kanë vërtetuar se ekziston lidhje e drejtpërdrejtë midis përdorimit të kompjuterit, celularit dhe pagjumësisë e shëndetit mendor në përgjithësi.

Check Also

Vaksina është vrasësi më i madh – Dr. Prafull Vijayakar, (i famshëm në botë)

Vaksina është vrasësi më i madh… Një fëmijë i shëndetshëm i lindur është i sëmurë me…