Vlera e sadakase diten e xhuma!

Sadakaja diten e xhuma ka vlere me te madhe se diteve tjera.

Ibn Kajjim thote: 
sadakaja ne diten e xhuma per dallim ga ditet tjera te javes eshte sikur sadakaja ne ramazan dhe gjate muajve tjere.

Hadithi i Kabit:
“sadakaja ne diten e xhuma eshte me me vlere se ne ditet tjera”
(sahihun mewkuf)

Ibn Kajjimi thote:
e kam pare Ibn Tejmijen rahimehullahu kur dilte per te shkuar ne xhuma merrte prej shtepise buke dhe gjera tjera dhe jepte sadaka gjate rruges msheftas.
(zadul mead)

Check Also

Nuk e dëgjon suren Jusuf i dëshpëruari, vetëmse qetësohet

Ibn Ata, Allahu e mëshiroftë ka thënë: “Nuk e dëgjon suren Jusuf i dëshpëruari, vetë…