fara e zeze

Ebu Hurejra(r.a) thotë: Se i Dërguari i Allahut (a.s.) ka thënë: “Përdorni rregullisht këtë farë të zezë, {Habe Seude apo Nigella Sativa} sepse ajo përmban në vete ilaç për çdo sëmundje përveç vdekjes”. Buhariu, 10/121; Muslimi, 2215
Kjo është një bime e zakonshme, me ngjyre te zeze, kërcëlli I se cilës rritet 40 deri 60 cm.
Veçoritë e kësaj bime janë:

Ndihmon metabolizmin e trupit
Nevojiten ne rritjen, zhvillimin dhe rinovimin e qelizave
Ndihmojnë ne zhvillimin e hormoneve dhe ne formimin e një sistemi nervor
Kolesterolin ne gjak e kthejnë ne nivelet normale
Pengojnë bllokimin e damarëve duke rregulluar strukturën e tyre dhe njëkohësisht shpejtësinë e qarkullimit te gjakut
Përveç efektit qe jep Fara e Zeze ne sistemin imunitar, metabolizmin dhe zhvillimin e hormoneve, njëkohësisht pastron trupin nga substancat e dëmshme te quajtura Toxin, përforcon qarkullimin e gjakut, ndihmon ne funksionin e zorrëve dhe rrit shkëlqimin e flokëve dhe lëkurës. Ul tensionin dhe temperaturën dhe kryen funksionin e antibiotikeve.
Ul tensionin dhe temperaturën dhe kryen funksionin e antibiotikeve.

Share

Check Also

Të gjithë pyesin si ta përdorim kokërrën e zezë (farën e zezë) ,ja si mund ta përdorni për shumë sëmundje

Si ta përdorim? Ti o njeri, që kërkon të gëzosh gjithnjë shëndet patjetër duhet të këmbëgu…