Vaji i ullirit mund te përdoret edhe si melhem për lyerje, forcon flokët idhe ndalon të thinjurit, atyre që u bien flokët mund te  lyejnë për dhjetë minuta rrënjët e flokëve çdo mbrëmje pastaj ta mbështjellin kokën tërë natën e të nesërmen në mëngjes t’i lajnë flokët, perdeoret edhe për shërimin e plasaritjeve të duarve. Pirja e vajit të ullirit është i dobishën kundër helmimit. Ky vaj lehtëson dhimbjet në lukth dhe zorrë dhe mbyt parazitët në zorrë.

Ullinjtë e gjelbër kanë vlera të shumta ushqyese e gjithashtu forcojnë barkun dhe stimulojnë potencën seksuale. Ullinjtë e hidhur janë të mirë për trajtimin e djegjeve. Të përtypurit e gjetheve të ullirit ndihmon në rastet e inflamacionit të mukozës së gojës, herpesit, dermatitit buloz dhe kromës.

Çaji i përgatitur me gjethet e ullirit ul sasinë e sheqerit në gjak. Diabetikët këshillohen të hanë kokrra jeshile ulliri, të cilat ulin etjen që shkakton diabeti.
Vaji i ullirit ndihmon në sëmundjet e mëlçisë dhe në eleminimin e gurëve të fshikëzës së tëmthit dhe gurëve të veshkave.
Nga pomadat dhe preparatet e tjera që përgatien me vajin e ullirit mjekohen plagë të ndryshme, djegje të lëkurës, duke ndihuar në ripërtëritjen e indeve të dëmtuara.

Check Also

Vaji i Mentes – Më poshte është një listë e hartuar me përdorime te vajit te Mentes!

Vaji i Mentes Vaji i Mentes është një nga vajrat esencial më të perdorur sot. Më poshte ës…