vaj_lini

Vaji i Linit bëhet nga farat e linit dhe lini është një lule me petale ngjyrë blu. Ky vaj natyral rekomandohet shumë për mirëqenie dhe ushqim të trupit dhe se konsiderohet të jetë burimi më i pasur në natyrë me acide yndyrore omega-3 që kërkohen për shëndetin e mirë të secilit sistem trupor.

Vaji i linit përmban acide yndyrore esenciale omega-6 dhe omega-9, Vitaminat B, potas, leitin, magnez, fiber, protein dhe zink, e gjithashtu ofron rreth 50% më shumë omega-3 vaj se sa do të mund të marrësh vaj peshku.

Disa hulumtues dhe shkencëtarë besojnë se vaji i linit mund të jetë suplementi (zëvendësuesi) më i rëndësishëm për shëndet të mirë.

Gati secili sistem në trup mund të përfitojë nga vaji i lirit dhe përbërësit natyral të tij.

Share

Check Also

Vajin e ullirit përdoreni për lyerje e gjithë trupit edhe flokëve, por njëkohësisht përdoreni si ilac dhe ushqim

Vaji i ullirit mund te përdoret edhe si melhem për lyerje, forcon flokët idhe ndalon të th…