Muhammed:

U emertua “Muhammed” ne superlativ per shkak te bartejeve te cilesive lavderuese te shumta.

Transmetohen se eshte pyetur gjyshi i tij se perse e emrtove “Muhammed” kur dihet se arabet nuk i emertonin femite e tyre me kete emer, tha: “kam deshire qe te lavderohet ne toke dhe ne qiell” 
Allahu e reailzoi deshiren e tij.

Allahumme sali ala Muhammedin wr ala ali Muhammed

Check Also

Murtaja në fjalët e profetit Muhamed alejhi selam

Murtaja në fjalët e profetit Muhamed -alejhi selam- Në lidhje me këtë sëmundje janë përcje…