Trajtimi mjekësorë në shtëpi kundër Covid 19

1. Paracetamol
2. Betadine për shpërlarje të gojës
3. Vitaminë C dhe D3
5. B complex
6. Avull + kapsula per avull
7. Oximetër
8. Bombolë oksigjeni (VETËM për
emergjencë)
9. Ushtrime të frymëmarrjes

3 fazat Covid:

1. Covid lokalizuar vetëm në hundë – shërimi brenda gjysëm-dite. (Inhalim avulli), vitaminë C. Zakonisht pa ethe. Asimptomatik.

2. Covid lokalizuar në fyt – dhimbje fyti, shërimi- 1 ditë (gurgullim me ujë të nxehtë, pirja e ujit të nxehtë, nëse ka temperaturë: paracetamol. Vitaminë C, B complex. Nëse gjendja e rëndë: antibiotikë.

3. Covid lokalizuar në mushkëri- kollitje dhe frymëzënie: 4-5 ditë . (Vitamin C, B complex, gurgullim me ujë të nxehtë, oximetër, paracetamol, oksigjen- nëse situata rëndohet, konsumim i shtuar lëngjesh, ushtrime të frymëmarrjes së thellë.

Faza kur duhet shkuar në spital:
Monitoro nivelin e oksigjenit. Nëse shkon afër 43 ( normalja: 98-100), nevojitet bombolë oksigjeni. Nëse vetëm gjendet në shtëpi, shkuarja në spital është e panevojshme.

*Qëndroni të shëndetshëm, qëndroni të sigurt!*

Ju lutem shpërndajeni me të gjithë. Kurrë nuk i dihet kujt mund t’i ndihmoj.

Këshillat nga spitalet e izoluara, të cilat mund t’i aplikojmë në shtëpi

Medikamentet të cilat aplikohen në spitalet e izoluara;
1. Vitaminë C-1000
2. Vitaminë E (E)
3. Prej (orës 10-11) qëndrim në diell për
15-20 minuta.
4. Konsumi i vezëve në vetëm një vakt
5. Pastaj pushojmë/ flejmë në minimum për 7-8 orë
6. Pijmë 1.5 litra ujë çdo ditë
7. Të gjitha vaktet (shujtat) duhet të jenë të nxehta (jo të ftohta)

Dhe kjo është gjithçka që ne bëjmë në spital për t’a forcuar sistemin imunitar.

Duke pasur parasysh se pH e koronavirusit ndryshon prej 5.5 në 8.5

Atëherë, gjithçka që duhet bërë për t’a eleminuar këtë virus është të konsumojmë më shumë ushqime alkaline, mbi nivelin acidik të virusit.

Siç janë:
Bananet
Limoni i gjelbërt- 9.9 pH
Limoni i verdhë – 8.2 pH
Avokado – 15.6 pH
* Hudhër – 13.2 pH
* Mango – 8.7 pH
* Mandarina – 8.5 pH
* Ananas – 12.7 pH
* Lakërishtë – 22.7 pH
* Portokall – 9.2 pH

Si t’a di se jam infektuar me koronavirus??

1. Grrithje fyti
2. Fyt i thatë
3. Kollë e thatë
4. Temperaturë e lartë
5. Frymëzënie (gulçim)
6. Humbja e të nuhaturit ….

Dhe limoni me ujin e nxehtë eleminon virusin qysh në fillim ende kur nuk i ka arritur mushkëritë …

Mos e mbajë informacionin vetëm për vete.
Ndaje me të gjithë familjen dhe shoqërinë.

#CTTO
#copyandpaste
E huazuar nga Prof. Ass. Dr. Kreshnike Dedushi Hoti

Check Also

ILAÇI SHËRUES NGA NËNA NAXHIJE

ILAÇI SHËRUES NGA NËNA NAXHIJE Nëna Naxhije kishte dy vite që nuk kishte ecur me këmbët e …