Terapia me kupa (cupping therapy)

Terapia me kupa është metod e shërimit e cila është përdorur 300 vjet para eres së re, më së shumti u përket fizjoterapeutave te merren me këte metod.
Terapia me kupa (cupping therapy) kryhet duke lyer zonën e caktuar të trupit dhe te behet masazh me ate vend, me vaj ulliri , vaj bademi, vaj kantarjani, apo vaj kokosi (për një lëkurë sa më të butë) , pastaj bën thithje të thjeshtë të ajrit thithja eshte me mire te bëhët ne menyrë natyrale duke ndezur një leter dhe duke e futur ne gotë të qelqit pastaj e hedhë në vendin e caktur e më pas leviz apo rreshqet kupen apo goten mbi dhe rreth vendit të dëshiruar për të tërhequr gjakun dhe për ta mbledhur atë në shtresën e lëkurës, kupat duhet te qendrojn 10-20 minuta, kjo metod e shërimin ndihmon në qarkullimin e gjakut duke e lehtesuar ate, ndihmon ne largimin e dhimbjeve ne pjese te caktura, largon stresin, nervozen,qliron muskujt, nxit qarkullimin e gjakut, ndihmon ne lehtesimin e shum semundjeve siq ështe epilepsia,depresjoni, spondilloza, dhimbjet e boshtit kurrizorë, largon të ftohtin ndihmon në sëmundjet e mushkerive, dhimbjet e muskujve crregullimet gjinekologjike (nuk ju preferoj shtatzënave) dhe disa lloje të tjera te sëmundjeve psiqike dhe trupore.
Pergatiti inf.Qendresa Paqarizi

Share

Check Also

Migrena apo kokëdhembja migrenoze dhe trajtimi me Hixhame !

Migrena apo kokëdhembja migrenoze dhe trajtimi me Hixhame ! Migrena mund të japë dhembje t…