Synetimi i mbron femijet nga inflamacioni i kanaleve te urines

Hulumtimi qe eshte bere te gjysme milion femije amerikane tregon se mundesia e lajmerimit te inflamacionit te kanaleve urinore te femijet e pa bere synet ka qene dhjete here me e madhe se te ata qe jane bere synet.[220] Inflamacioni i kanaleve urinore te femijet e porsalindur aspak nuk eshte i parrezikshem. Shkencetaret kane zbuluar se 36% te te te porsalindurve te semure nga inflamacioni i kanaleve urinore, njekohesisht jane semure edhe nga helmimi i gjakut, por ka pasur raste edhe te revokimit te veshkeve dhe lajmerimin e meningjitit[221] te disa prej tyre.
Te 10 deri me 15% te femijeve te porsalindur, lajmerohen mbresa ne veshke.

Studimi tjeter tregon se mundesia e inflamacionit te kanaleve urinore te femijet e pa bere synet eshte 93 here me e madhe se te ata qe jane bere.
Dr. Gensbergu potencon se praktika e synetimit ka penguar 20.000 raste te inflamacionit te komblikut dhe te veshkeve te femijet ne Amerike.[222] Rezultatet e ketyre hulumtimeve jane faktore qe kane ndikuar fuqimisht qe oponentet e synetimit te ndryshojne qendrimin e tyre dhe te fillojne te propagandojne prakti- kimin e ketij operacioni te femijet. Per kete prof. Vizvili thote:

“Me 8 mars te vitit 1988 te gjithe anetaret e Asociacio- nit Mjekesore ne Kaliforni jane deklaruar se synetimi i femijeve te porsalindur eshte i shendoshe dhe i dobishem. Jam terhequr nga qendrimi im armiqesor ndaj synetimit dhe i kam duartrokitur vendimit te Asociacionit te Mjeke- ve te Kalifornise.”[223] Ja, keshtu ata i duartrokasin nje veprimi natyror, pasi qe kane zbuluar dobite e medha nga ky.”[224]

Allahu e meshirofte Iben Kajimin i cili thote:
“Jane dy lloje te natyrshmerise: njera eshte e lidhur per zemren; ajo eshte njohja e Allahut, dashuria ndaj Tij qe ngadhenjen mbi cdo dashuri tjeter.
E dyta eshte natyrshmeria praktike, e ajo perbehet prej:
– kristalizimit te shpirtit dhe pastrimit te zemres;
– pastrimit te trapit.
Ato njera-tjetren e ndihmojne dhe e forcojne. Kurse koka e natyrshmerise se trupit eshte synetimi.”[225]

Check Also

Fëmijet në pikëpamjen e prindërve

Fëmijet në pikëpamjen e prindërve: Nëna të puthë kur të sheh. Babai të do pa të parë. Nëna…