Symphytum officinale (kufilmi mjekesore)

Kufilma mjekesore ndihmon ne sherimin e artritit,pezmatimin e ligamenteve,perdredhjen dhe qarjen e nyjave,thyrjen e eshtrave dhe te ngjajshme.
Peveq kesaj kufilmi mjekesore ndihmon edhe ne menjanimin e pezmatimit te venava.

Reqete per sherimin e venave
Rrenjet e frsketa te kufilmes grimcohen imet dhe vendosen ne vende te semura ne forme fashe.Kjo ndihmon te te gjitha problemet e venave si dhe qarkullimin e eneve te gjakut.Nese nuk keni rrenje te fresketa te kufilmes mjekesore atehere munde ta perdorni tinkturen e kufilmes.Tinktura ne kombinim me vajin e lulebasanit (Hyperici oil) regjeneron indet e demtuara.

Si pergatitet tinktura.

Rrenjet e fresketa te kufilmes mjekesore pastrohen dhe imtesohen mire vendosen ne kavanoz deri ne nivelin 1\4 e hapsires pastaj hapsiren bosh e mbush me alkoohol 75%medicinal.Kvanozen e len te qendron ne dijell per 2 jave.

Check Also

Ju këshilloj ta përdorni këtë temjan indian, pasi ai ka ilaç kurues për shtatë sëmundje

Umm Kajs bint Mihsan r.a. tregon se e ka dëgjuar Pejgamberin a.s. të thotë: “Ju kësh…