prostata

Në fazat e hershme, njerëzit mund të mos ken asnjë simptom. Më vonë, simptomat mund të përfshijnë:

1. Urinim i shpeshtë, sidomos gjatë natës.
2. Vështirësi duke filluar urinimin ose ndalim të urinimit.
3. Lumë i dobët ose ndërprerëje urinare.
4. Ndjesi të dhimbshme ose djegie gjatë urinimit ose derdhje pa e ndjerë.
5. Preyencë gjaku dhe sperme në urinë.

Kanceri i përparuar mund të shkaktojë dhimbje të thellë në pjesën e prapme të ulëses, në tw ndenjurat apo në kofshët e sipërme.

Trajtimi është sipas rastit dhe atë:
1. Kiroterapi
2. Radioterapi
3. Kirurgjikal
4. Terapia hormonale
5. Krioterapia

Përktheu dhe përshtati: Visar Xhaferi

Share

Check Also

Terapia për ejakulim të hershëm (mos kenaqësi në mardhënie intime bashkshortore)

Terapia Pas sabahut njëqind herë të deklarohet: ”La ilahe il-lallahu vahdehu la sherike le…