lumturi-770x470

 

Orët e zgjatura në punë ju bëjnë që të ndjeni dhimbje të muskujve. Për të zvogëluar ose shmangur dhimbjen ka disa veprime që duhen bërë.

 

 

Ndiqni këto këshilla për të parandaluar dhimbjet e muskujve:

 

Lëvizjet e duhura: Hapini krahët, rrini shtrirë, ulur ose në këmbë.

 

Në zyrë apo në shtëpi, lëvizni rregullisht, ndryshoni pozicionin e qëndrimit. Mos e anashkaloni pushimin dhe qetësimin.

 

Shmangni përkuljen. Sigurohuni që mobilja (tavolina ose karrigia) nuk është as shumë e ulët, as shumë e lartë.

 

Për qafën: ulni kokën mbrapa duke qëndruar për disa sekonda, kështu do të çlironi kontraktimin.

 

Rregullo planin tuaj të punës: vendosni kompjuterin në lartësinë e syve, shmangni rrotullimet.

 

Në përgjithësi, dhimbjet muskulore kanë intensitet të ulët ose mesatar dhe nuk zgjasin shumë. Por në raste të veçanta, kur ndodh e kundërta, atëherë duhet t’i drejtohemi mjekut për të kuptuar origjinën e vërtetë të problemit.

Check Also

Interesat

Interesat Në procesin e jetës, njeriu zgjeron çdo ditë kontaktin me botën që e rrethon, de…