Mulla Hasan Masurica shpikësi i aeroplanit para vëllezërve Rajt
Mulla Hasan Masurica u lind më 1869 në Anamoravë, ndërsa vdiq në Gjilan më 1942. Kreu shkollat e kohës. Punoi si imam. Merrej me inovacione. Është shpikësi i aeroplanit para vëllezërve Rajt, në vitin 1899. Aeroplani i tij fluturoi disa kilometra dhe u ngrit në lartësi 50-70 metra. Pilot ishte i biri, Muharremi. Konstruktoi edhe pushkë me një, me pesë e me njëzet e pesë fishekë dhe i demonstroi para sulltan Abdulhamidit. Më 1905 luftoi me përkushtim kundër forcave serbe, deri në frymën e fundit- Fjalor Enciklopedik Islam, Nexhat Ibrahimi, f. 318

Резултат слика за first aeroplane wright

Check Also

Vrasja e skifterit përse e urdhëroi Profeti (savs)?

Vrasja e skifterit përse e urdhëroi Profeti (savs)? Skifteri ose qifti ( arab. الحِدَأة – …