Duke zbuluar në lëngun e shegës përbërësit që ndalojnë përhapjen e kancerit, shkencëtarët po formulojnë terapi të reja në rrugën e parandalimit të tij.

Studiuesit e Universitetit të Kalifornisë bënë të ditur se përbërësit që gjenden në lëngun e shegës dobësojnë qelizat kancerogjene. Ky studim mendohet të jetë një shpresë në parandalimin e metastazës (shperndarjes) së kancerit.

Duke përdorur lëngun e shegës mbi qelizat kancerogjene të prostatës, shkencëtarët zbuluan se disa përbërës aktiv të lëngut të shegës kanë veçorinë e ngjizjes së qelizave në qelizat kancerogjene metastazë të prostatës dhe largimit të tyre në trajtë molekule.

Shkencëtarët deklaruan se mund të ndryshojnë përbërësit ndalues të kancerit në lëngun e shegës, të zhvillojnë funksionet e tyre dhe t’i përdorin aktivisht në parandalimin e përhapjes së kancerit të prostatës. Studimi konsiderohet si më prioritari në rrugën e prodhimit të ilaçeve më efektive kundër kancerit./PK/.

Check Also

Maca, ushqimi i përsosur për dëshirën seksuale, crregullimet hormonale, ankthin, mungesën e energjisë dhe gjumin

Ushqimi i përsosur për dëshirën seksuale, crregullimet hormonale, ankthin, mungesën e ener…