12002328_10207251678427183_8206805375298001143_n

“SHAKEN BABY SYNDROME” ose “SINDROMI I TRONDITJES SE FOSHNJES’’ eshte forme e rende e abuzimit te femijeve e shkaktuar nga shtrengimi, lekundja apo tronditja e dhunshme te foshnjes apo femijes.

Femijet e abuzuar mund te kene lendime ne koke dhe gjakderdhje ne tru si dhe gjakderdhje ne sy.
E shkruaj kete i frymzuar nga dadoja-monstrum qe maltretonte foshnjen ne video incizimet qe i pame ne facebook.
I keshilloj prinderit qe pervec vizitave nga ana e pediatrit eshte i nevojshem edhe kontrollimi i fundit te syrit sepse ne shumicen e rasteve mund te paraqitet haemophthalmus apo prani e sasive te ndryshme te gjakut ne sy, si pasoje e shkundjes te foshnjes.

Përgatiti : ass.Dr Bekim Tateshi

12002134_10207251680227228_3342591043894719629_n

Share

Check Also

Vaksina është vrasësi më i madh – Dr. Prafull Vijayakar, (i famshëm në botë)

Vaksina është vrasësi më i madh… Një fëmijë i shëndetshëm i lindur është i sëmurë me…