barveshi
Sempervivum tectorum L. (BARVESHI)

Permban acide dhe kripra minerale,eshte antibakterial dhe eshte i pasur me polisaharide te cilat e rritin imunitetin.
Gjethet e barveshit mblidhen gjate kohes lulezimit dhe lengu i shtrydhur dhe i fresket nga to perdoret per keto qellime:
Crregullimet nervore,humbja e vetedijes,gjume i pa rahatshem tek femijet.
Lengu i fresket nga gjethet e barveshit perdoret edhe kundra pezmatimit te veshit,nese keni dhimbje veshi i shtrydh disa pika ne vesh.nese veshte jane te mbyllur nga sekrecioni i tyra disa pika i lirojne veshet dhe largohet ushtima nga ta.
Nese vuani nga ithati ne lukth caji nga gjethet e barveshit munde tu ndihmon,mirren dy luge gjelle nga gjethet e thara ose te fresketa dhe 300ml uje i vlojm 15 min pastaj kullohet dhe ne mengjes pihet ne lukth te zbrazet 15o ml,pjesa tjeter e cajit te mbetur duhet pire cdo ore nga nje luge gjelle.

Check Also

Ju këshilloj ta përdorni këtë temjan indian, pasi ai ka ilaç kurues për shtatë sëmundje

Umm Kajs bint Mihsan r.a. tregon se e ka dëgjuar Pejgamberin a.s. të thotë: “Ju kësh…