12187661_1530338987256362_1862115456358531214_n

“Kur shkova në qytetin e Nju Jorkut e u paraqita si një njeri i pastrehë, askush nuk më vuri re mua. Unë ndjeva si të isha vërtet një njeri i pastrehë. Njerëzit kalonin e më shikonin me përçmim. Vetëm një grua u tregua e sjellshme me mua e më dha pak ushqim. Ishte një përvojë që nuk kam për ta harruar kurrë. Pra, shumë herë ne harrojmë se sa të bekuar jemi. Dhe në qoftë se ne mund të ndihmojmë dikë në nevojë, duhet ta bëjmë. Kjo është arsyeja pse pas kësaj, kam ecur përreth qytetit dhe dhashë ushqim dhe 100 dollarë për çdo person të pastrehë e lypës që pashë. Ata klithnin nga gëzimi dhe ishin aq mirënjohës. Bëni ndryshimin që ju dëshironi të shihni në botë.”

Richard Gere

(Huazuar)

Check Also

Interesat

Interesat Në procesin e jetës, njeriu zgjeron çdo ditë kontaktin me botën që e rrethon, de…