1264792_463961227045223_73837357_o

 

Semundje qe shfaqet ne kyçet e gjymtyreve, ne muskuj ose ne pjese te tjera te trupit dhe qe shoqerohet me dhembje, me te therura dhe me enjtje. Shkaqet e semundjeve reumatizmale jane te pergjithshme dhe lokale, klima e ftohe ndikon shume ne rendimin e artrozes.

 

 

 

1- shkak eshte mosha e cila perben nje faktor etiologjik

 

2- faktori gjenetik, pra trashegimia

 

3- me te prekura jane sidomos femrat pas te 50-ve

 

4- mbipesha eshte faktor negativ per semundjet reumatizmale

Check Also

Terapia për ejakulim të hershëm (mos kenaqësi në mardhënie intime bashkshortore)

Terapia Pas sabahut njëqind herë të deklarohet: ”La ilahe il-lallahu vahdehu la sherike le…