qumesht

Qumështi i dhisë është mjaft i pasur me proteina, minerale dhe vitamina.

Ky produkt ndikon shumë në zhvillimin e kockave dhe strukturës së intelektit tek fëmijët e porsalindur.

Qumështi i dhisë, sipas shkrimit që e transmeton Start, forcon imunitetin, mbron nga kanceri, pasi është shumë i pasur me minerale dhe me vitamina.

Ai është një nga aleatët më të suksesshme në luftën kundër stresit, bronkitit dhe alergjive. Po ashtu ul rrezikun për shfaqjen e kancerit të mushkërive e mund ta konsumojnë edhe personat që vuajnë nga diabeti.

Përmban vitamina të tilla si B1, B2, B6, B12, që janë tepër të rëndësishme në forcimin e sistemit nervor, e ka edhe 47 për qind më shumë vitamina, e në krahasim me qumështin e lopës, ka më shumë kalium për 134 për qind.

Është i pasur me mineralet kalcium dhe fosfor, që janë të rëndësishëm për forcimin e eshtrave, si dhe zink dhe selino, antioksidues mjaft të rëndësishëm për ruajtjen dhe forcimin e sistemit imun. Në bazë të disa rezultateve nga ekspertët spanjoll, qumështi i dhisë u sugjerohet edhe personave që vuajnë nga anemia që shkaktohet si pasojë e mungesë së hekurit në gjak.

Për të plotësuar nevojat ditore të organizmit duhet të pini një gotë qumësht prej 200 mililitra.

Share

Check Also

Interesat

Interesat Në procesin e jetës, njeriu zgjeron çdo ditë kontaktin me botën që e rrethon, de…