Qepa dhe dobia e saj

Është një nga bimët e pasura me quercetin. Hulumtimet tregojnë se qepa parandalon zhvillimin e kancerit. Qepët kanë një shumëllojshmëri efektesh medicinale.
Kolonët e hershëm amerikan i përdornin qepët e egra për të trajtuar ftohjet, kollitjet dhe astmën, poashtu për të sprapsur(larguar) insektet.

Në mjekësin kineze, qepët janë përdorur për të trajtuar: anginën, kollitjet, infeksionet bakteriale dhe probleme të frymëmarrjes.

Qepa është e njohur për efekte e uljes së sheqerit në gjak, për dobitë kardiovaskulare, qepa ndihmon gjithashtu shëndetin gastrointestinal, së bashku me hudhrën ka një funksion mbrojtës kundër kancereve të shumta duke përfshirë edhe kancerin ovarian, por në përgjithsi ka një aktivitet anti-inflamator dhe anti-bakterial.

Një filxhan përmban 61 kalori, 3 gram karbohidrate dhe aspak yndyrna.
Por nëse keni refluks dhe hiperacididet në lukth nuk preferohet të përdoret pasi që shton më tepër ate.

Share

Check Also

Maca, ushqimi i përsosur për dëshirën seksuale, crregullimet hormonale, ankthin, mungesën e energjisë dhe gjumin

Ushqimi i përsosur për dëshirën seksuale, crregullimet hormonale, ankthin, mungesën e ener…