avokado shqip
Indianët Mayan kanë thënë: “Aty ku rriten avokadot, uria dhe kequshqyeshmëria nuk ka shokë.”

*Mbroj sytë e tu me lutein
Avokadot ju sigurojnë sasinë e duhur të luteines duke mbrojtur sytë tuaj nga degjenerimi i lidhur me moshën.

*Acidi Oleik për zemër të shëndoshë
Acidi Oleik përmireson sistemin tuaj kardio-vaskular dhe Vitamina B6 , Acidi folik kontrollojnë nivelin e homocisteines e cila është e lidhur me një rritje të rrezikut për sëmundje të zemrës.

*Përmbajtje të lartë fibrash
Avokadot përmbajnë fibra natyrale më shumë se çfarëdo fryti tjetër dhe kjo sasi e lartë fibrash synon rregullimin e tretjes dhe ndihmon në stabilizimin e sheqerit në gjakë.

*Fuqizues anti-oksidimi
Përmban anti-oksidantin më të fuqishëm ‘Glutationin’ i cili fuqizon sistemin tuaj imunitarë dhe mban sistemin tuaj nervorë të shëndetshëm.

*Rritë prodhimin e kolagjenit
*Përmban 35% më shumë kalium se sa bananeja

Përktheu dhe përshtati: Abdurrezak MD

Share

Check Also

Pervec bananes edhe levoren e saj mund ta perdoreni per trajtim

Bananja Përdorni anën e brendshme të bananes për të “vizlluar” gjethet e luleve të shtëpis…