agulice 1

Primula veris-officinalis – L. (agulice,lulpranvere etj)

Dobitë kuruese

Anti-ngulç, anti-spasm, qetesues, nxites i urines, tretes i gelbazes, luftues i etheve dhe dhimbjeve te kokes, kunder infeksioneve te mushkrive, per problemet e tretjes, dhimbjet e kyçeve, gripin dhe kollen.

Perdorimi: i brendshem dhe i jashtem. Sot perdoret edhe ne farmaci dhe ne veterinari.

Pjeset qe perdoren: lulet, gjethet, rrenjet. Tharja behet ne hije.

Mënyra e përdorimit: Merret një lugë e vogël nga bima e tharë dhe e bluar dhe shtohet në një gotë ujë të vluar 200ml, mbulohet dhe lihet për 10-15 minuta, pastaj filtrohet dhe pihet para ngrënies, dy herë në ditë. Mund të ëmbëltohet me pak mjalt blete.

Check Also

Ju këshilloj ta përdorni këtë temjan indian, pasi ai ka ilaç kurues për shtatë sëmundje

Umm Kajs bint Mihsan r.a. tregon se e ka dëgjuar Pejgamberin a.s. të thotë: “Ju kësh…