Profeti, paqja dhe lavderimet e Allahut qofshin me te, ka thene:
“Pini qumesht lope! Ai eshte sherim. Gjalpi i tij eshte ilac. Ngrenia e shumte e mishit te lopes sjell semundje.”
Sahihul Xhemia 4061
Imam Albani, Allahu e meshirofte, ka thene ne lidhje me kete hadith:
“Haje mishin e lopes, ne te ka shendet e miresi. Familja e Profetit alejhi selam hante mish lope dhe Profeti, paqja dhe lavderimet e Allahut qofshin me te, ka bere kurban lope per vete dhe familjen e tij ne Haxhin e Lamtumires. Por ju keshilloj mos hani shume sepse ngrenia e tepert eshte ajo per te cilen flet hadithi.”
Silsiletu Huda uen Nur 236

Share

Check Also

Ilaç për trajtimin e puçrrave dhe akneve apo çdo sëmundje tjetër sipas këshillave Islame

Hakimit, dijetarit të hadithit dhe aurorit të librit el-Mustedrek, i doli një puçër në fyt…