Një studim shokues ka treguar se meshkujt që konsumojnë shumë pije të gazuara po dëmtojnë organin e tyre gjenital.

Kërkuesit shkencorë të Universitetit të Kopenhagenit zbuluan se një litër me pije të gazuara në ditë ul sasinë e spermatozoidëve me 30% dhe çon në çrregullime me ereksionin.

Gjatë studimit u vëzhguan 2554 meshkuj dhe u pa se ata që ishin të varur pas pijeve të gazuara kishin 35 milionë spermatozoidë për mililitër, ndërsa ata që nuk pinin shumë kishin 56 milionë për mililitër.

Në lidhje me ereksionin, shkencëtarët thanë se një ëmbëltues që gjendet në këto pije mund të dëmtojë arteriet e penisit, duke bërë që gjaku të mos qarkullojë lirshëm nëpër muskuj.

Check Also

Interesat

Interesat Në procesin e jetës, njeriu zgjeron çdo ditë kontaktin me botën që e rrethon, de…