arrat peshku

Peshk dhe omega-3

Omega-3 është yndyrë më e mirë që mund të ndihmoj të mbroni zemrën tuaj dhe të përmirësoni profilin tuaj të kolesterinës. Vendi më i mirë ku omega-3 gjendet është peshku dhe vaji i peshkut. Peshqit e shëndosh (trash) si skumbri, harengë, sardelet dhe salmon janë më të mirët sepse kanë sasinë më të madhe të omega-3shit. Shoqata Amerikane E Zemrës rekomandon konsumimin e peshkut së paku dy herë në javë (veçanërisht këta të trashit). Nuk i deshironi peshqit? Ushqimet nga soja, arrat dhe farat e lirit përmbajnë omega-3 në formë bime.

Check Also

Vaksina është vrasësi më i madh – Dr. Prafull Vijayakar, (i famshëm në botë)

Vaksina është vrasësi më i madh… Një fëmijë i shëndetshëm i lindur është i sëmurë me…