Keto jane pikat qe behet hixhame kur jane te demtuara qelizat e trurit. Keto hixhame duhet te behen nga mjeke specializuar dhe nuk behen nga njerez te thjeshte. Ky proces duhet te perseritet nje here ne 3 muaj te pakten per 1 deri ne 2 vjet.

Pejgamberi sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, ka urdhëruar praktikimin e lëshimit të gjakut (hixhame): “Nuk ka ilaç që mund të krahasohet me lëshimin e gjakut dhe hixhamen.” Hadithin e transmeton Buhariu.

Buhariu ka shkruar pët këtë sferë në kapitullin mbi lëshimin e gjakut.

Tregohet se një beduin i është ankur Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve selem, për kokëdhimbje të madhe, e ku i është përgjigjur:” Ben hixhami”.

qelizat e trurit

Check Also

Migrena apo kokëdhembja migrenoze dhe trajtimi me Hixhame !

Migrena apo kokëdhembja migrenoze dhe trajtimi me Hixhame ! Migrena mund të japë dhembje t…