images(5) images(9)

Përdorimi:

Pra duke filluar prej mjekëve të shquar të mëparshëm Hipokrati, Dioskurides, Galeni , Ibn Sinna i quajtur nga të tjerët si Avicena, kanë përdorur temjanin si terapi për shërimin e shumë sëmundjeve. Në radhë të parë po fillojmë nga Ibn Sinna i cili ka përdorur dhe ka thënë se temjani shëron sëmundjet e shpirtit, pasi e pastron shpirtin prej ligësive dhe poashtu ndikon shumë në tru dhe në mbamendje, ndihmon dhe qartëson mbamendjen në shkallë të lartë, me ndihmën e Allahut azze we xhel, natyrisht. Në Iran është zhvilluar një studim ku është vërtetuar se te njerëzit dementë (harrestarë) pas përdorimit ë temjanit mbamendja ka qenë 90% më shumë se para përdorimit të temjanit.

Share

Check Also

Ju këshilloj ta përdorni këtë temjan indian, pasi ai ka ilaç kurues për shtatë sëmundje

Umm Kajs bint Mihsan r.a. tregon se e ka dëgjuar Pejgamberin a.s. të thotë: “Ju kësh…