11898878_725677507564548_8142433750771372414_n

O Bujar, i qëndroj besës tonë të parë

Një njeri i mirë, tregon se teksa po sillej rrotull Qabes, dëgjon

një zë gruaje e cila lutej:”O Bujar, i qëndroj besës tonë të parë!”

 

Ai i afrohet dhe e pyet:”Më fal moj motër, por a mund të më

thuash si e ke hallin dhe çfarë është ajo besa juaj e parë?!”

Ajo i thotë:”Udhëtoja në një anije bashkë me tim bir, i cili

asokohe ishte foshnjë. Në bordin e anijes udhëtonin dhe njerëz të tjerë. Gjatë lundrimit,

deti egërsohet dhe fillon një stuhi e egër. Anija u përmbys për shkak të erërave

të forta dhe u copëtua. Të gjithë u mbytën, përveç meje dhe tim biri, pasi u

kapëm pas një dërrase të anijes, e cila na mbajti mbi ujë. Pas pak, dallova dhe

një burrë të zi i cili kishte shpëtuar dhe ai falë një dërrase. Pasi u qetësua deti,

burri i zi e la dërrasën e tij dhe duke notuar erdhi tek dërrasa jonë. Me tu

kapur pas dërrasës më tha se i pëlqeja dhe se donte të përmbushë instinktet e

tij.

“Pash Zotin – i thashë – a nuk e sheh se në çfarë halli

jemi?! Vështirë të shpëtojmë duke e lutur Zotin dhe duke iu përgjëruar Atij, si

të shkon mendja të bësh gjëra të tilla?!”

Ai më tha:”Ka marrë fund ai muhabet!” pastaj zgjati dorën, kapi

foshnjën time dhe e hodhi në det.

Unë bërtita dhe u luta me zë të lartë:”O Ti që e ruan njeriun

nga e keqja e vetes së tij, më ruaj mua nga e keqja e këtij shpirtkatrani!”

Pasha Zotin nuk kaluan as disa sekonda dhe një peshkaqen i

madh e përpiu burrin e zi. Dallgët me nxorën në tokë, ku më gjetën disa njerëz.

U tregova hallin tim dhe gjithçka që më kishte ndodhur.

Ata më thanë:”Ne të tregojmë diçka akoma më të çuditshme:

Ndodheshim në det duke peshkuar. Në një moment, na afrohet një delfin me një

foshnjë në shpinë. Kur u afrua, një zë na tha:”Merreni dhe kujdesuni për foshnjën,

përndryshe do u përmbyset varka!” dhe ne e morëm dhe u kujdesëm për të. Ndoshta

është yt bir!” Vajtëm në shtëpinë e tyre dhe gjeta tim bir atje shëndoshë e mirë.”

Gruaja meriton ti dhurohet dashuri, dhembshuri dhe ngrohtësi,

pasi ajo:

Duron marrëzitë e burrit.

Duron lindjen e tij, edukimin dhe përkujdesjen.

Ajo ka forcë sa edhe ta falë, kur i kërkon falje, sado i madh

të jetë gabimi.

Një burrë pati një konflikt me të shoqen dhe zërat u ngritën.

E zemëruar, e shoqja nxori valixhet dhe filloi të fusë rrobat, e vendosur që të

kthehet në shtëpinë e prindërve.

I shoqi e kuptoi se çfarë po bën e shoqja dhe pasi i kërkoi falje,

i buzëqeshi dhe i dhuroi disa fjalë të ngrohta, e pyeti:”Çfarë po bën e dashur?”

Ajo i tha:”Po fus rrobat e verës në valixhe, për të nxjerrë

ato të dimrit.”

Grave u bëhet qejfi me një buzëqeshje dhe një fjalë të ngrohtë.

Të sillesh butësisht me to, është tregues i burrërisë.

Thotë profeti Muhamed a.s:”Nuk i nderon gratë veçse një

fisnik dhe nuk i poshtëron veçse një i lig.”

E pashpresë është një shoqëri e cila beson se të sillesh butë

me bijat e Havasë (gratë) është mungesë personaliteti.

Mos e bëj një grua të qajë, se është Zoti ai që i numëron lotët

e saj!

Ajo nuk është krijuar nga këmbët e tua që ta shkelësh, as nga

koka jote që të tregohesh arrogant me të, por është krijuar nga brinja jote, që

të jetë e barabartë, është krijuar pranë zemrës tënde që ta duash.

E mrekullueshme është femra:

Gjatë fëmijërisë, i hap të atit portën e parajsës.

Gjatë rinisë së saj, plotëson fenë e të shoqit.

Gjatë mëmësisë së saj, xheneti gjendet nën këmbët e saj.

Lindja është dhembja e dytë më e madhe, ajo vjen menjëherë

pas dhimbjeve që shkakton djegia për së gjalli.

Mesatarja e dhimbjes që mund të përballojë njeriu është 45 njësi,

sakaq gruaja gjatë lindjes përballon 57 njësi.

Kjo dhimbje është e barabartë me dhimbjen që shkakton thyerja

e njëzet eshtrave.

O Zot tregohu i dhembshur me një trup i cili na mbajti nëntë

muaj, duke iu dobësuar eshtrat, duke iu çarë lëkura. Shpërbleje o Zot atë trup

të cilin e privuam nga rehatia dhe gjumi, jepi mirësi atij trupi nga i cili morëm

shëndetin duke e sëmurë, e që na nxori në dritë pas vuajtjeve të shumta!

O Zot bëj që parajsa tu thërrasë nënave tona dhe tu thotë:”Mirë

se vini, më ka marrë malli për ju!”

Amin!

 

Elmaz Fida

Share

Check Also

Lexoje – Krimbi i arrës..

Lexoje Krimbi i arrës.. Krimbi i arrës, e hap një vrimë në lëvoren e saj dhe hyn brenda. B…