Samantha Davis

(NaturalNews) Pavarësisht nga hezitimi i disa gjigantëve farmaceutikë dhe disa mjekëve të cilët mbledhin shuma të mëdha parash nga rekomandimi i trajtimit me hemoterapi, Nigella Sativa është dëshmuar shumë herë se është një trajtim i suksesshëm i kancerit, pa përdorur trajtimet konvencionale.

Nigella Sativa është treguar efektive kundër shumë llojeve të kacerit, sikurse janë: kanceri i pankreasit, zorrës së trashë, prostatës, gjirit, madje edhe kanceri i trurit. Në fakt, Nigella Sativa është ankthi më i keq i kancerit dhe është një rreze shprese për njerëzit, të cilët përndryshe do të mund të vdisnin.

Statistikat tregojnë se shkalla e suksesit të njerëzve që përdorin kemoterapinë përgjatë pesë vjetëve është vetëm 2.1 përqind.

Nigella Sativa, në anën tjetër, është dëshmuar se i asgjëson qelizat e kancerit të pankreasit në shkallën 80 përqind.

Kemoterapia ka shumë efekte anësore dhe një nga efektet anësore është mundësia e shfaqjes së një kanceri të dytë. Kanceri i dytë është shumë agresiv dhe mund të ndodhë nga rishfaqja e tumorit.

Nigella Sativa jo vetëm që e rindërton sistemin imunitar dhe i shkatërron qelizat kanceroze;  ajo edhe i forcon qelizat e mira (shëndosha) për të luftuar kancerin.

Natyrisht, është e domosdoshme që kanceri të trajtohet menjëherë apo në fazat e hershme, nëse kjo është e mundur.

Bashkë me përdorimin e vajit (të farave të zeza), dieta kundër kancerit duhet të ketë parasysh edhe që:

Sheqeri, ushqimet e proceduara, dhe zbardhuesit vetëm se e ushqejnë kancerin dhe e bëjnë luftën kundër tij më të vështirë.

STUDIMET MBI KANCERIN DHE NIGELLA SATIVËN

Deri më tash, janë publikuar 462 studime mbi efikasitetin e Nigella Sativa. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=nigella%20sativa). Janë bërë studime të shumëfishta mbi efektin e Nigella Sativa dhe të kapacitetin e saj anti-tumor. Në 1997, në Cancer Research Facility – ishulli Hilton Head, Kalifornia Jugore, Nigella Sativa është dëshmuar se ka kapacitete të jashtëzakonshme për të mbytur qelizat e tumorit.

  1. Kanceri i pankreasit: Studimi është bërë në Kimmel Cancer Center at Jefferson dhe hulumtuesit kanë gjetur se me përdorimin e Nigella Sativa, 80 % e qelizave të kancerit të pankreasit ishin shkatërruar. Kanceri i pankreasit është shkaktari i katërt më i madh i vdekjeve nga kanceri në Amerikë, me një shkallë të mbijetesës prej 4 % pas pesë vjetësh të përdorimit të trajtimeve konvencionale. (http://www.kcc.tju.edu/news/2008-05-23_Arafat.html)
  2. Kanceri i zorrës së trashë: Në 2010, një projekt hulumtues është bërë në Tanta – Egjipt mbi përdorimin e Nigella Sativa kundër kancerit të zorrës së trashë në minj. Nigella Sativa ka reduktuar shumë madhësinë e tumoreve dhe po ashtu ka reduktuar tumoret në mushkëri dhe në gypin tretës.(http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3436209/)
  3. Kanceri i gjirit: Në 2003, hulumtuesit e Jackson State University në SHBA kanë testuar Nigella Sativa në qelizat kanceroze të gjirit. Rezultatet përfundimtare kanë treguar avancime premtuese në trajtimin e kancerit të gjirit. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12724920).

Ekzistojnë shumë tregime suksesi nga përdorimi i Nigella Sativa kundër kancerit dhe secili protokoll ka funksionuar për individin, sikurse është storja e një djaloshi i cili merrte nëntë kapsula të vajit të Nigella Sativa në ditë, për të luftuar kancerin e trurit.

PROTOKOLLI I NIGELLA SATIVA KUNDËR KANCERIT

Protokolli i Nigella Sativa kundër kancerit është mjaft i thjeshtë dhe shumë efektiv.

Përdorni tri lugë të vogla me lëngun e Nigella Sativa në ditë, të përzier me gjysmë luge (të vogël) mjaltë ose lëng të shtrydhur.

Përdorni dozën e parë gjysmë ore përpara ushqimit të mëngjesit, dozën e dytë në mesditë dhe dozën e tretë përpara shkuarjes në shtrat.

Një protokoll alternativ është të përdorni farat e bluara, të nxehta një herë në ditë dhe vajin dy herë në ditë. Thjesht, përzieni farat e bluara me mjaltë dhe hani sipas dëshirës.

Burimet e artikullit përfshijnë:
http://www.academia.edu
http://www.greenmedinfo.com/blog/black-seed-remedy-everything-death
http://lifestyle.iloveindia.com
http://www.naturalnews.com/030800_cumin_seeds_health.html
http://www.naturalnews.com/028241_cancer_tumors.html
http://www.naturalnews.com/028138_cancer_tumors_natural_remedies.html
http://www.habshifa.com.au

Për autoren e artikullit:
Samantha Davis është autore, shkrimtare e pavarur, dhe mbështetëse e shërimeve natyrale. Ajo ka shkruar 10 libra me tematika të ndryshme dhe është specialiste në temën e Nigella Sativa, apo farave të zeza. /Shembulli.com/

Burimi i informacionit:
http://www.naturalnews.com/042853_nigella_sativa_cancer_prevention.html

Check Also

Të gjithë pyesin si ta përdorim kokërrën e zezë (farën e zezë) ,ja si mund ta përdorni për shumë sëmundje

Si ta përdorim? Ti o njeri, që kërkon të gëzosh gjithnjë shëndet patjetër duhet të këmbëgu…