Nese deshiron te jesh i lumtur ne kete bote, kerkoje diturine, sepse atehere do te largohen mendimet e kota qe ta lodhin trurin.

Lumturia dhe zgjerimi i kraharorit vjen nga kerkimi i diturise. Ajo ekziston dhe nese deshiron ta gjesh, perpiqu dhe kerkoje, se dituria te zhvillon trurin dhe te ben te kuptosh ate qe ishte e panjohur per ty. Dituria te jep zgjuarsi te zbulosh te panjohuren, qe kur e njeh, behesh me aktiv dhe perpiqesh te shikosh gjithnje e me larg.

Injoranca eshte merzi e pikellim, s’te ndryshon asgje ne jete. E shoqeruar me te, jeta jote qendron ne vend, dhe i ngjan ujit qe nuk rrjedh.

Check Also

Mendimet e shëndosha çojnë në veprime të drejta dhe të shëndosha

Dijetari i madh Ibn Kajjim el- Xheuzijje, Allahu e mëshiroftë, në librin e tij El-Fawa’id,…