Ndryshoni qëndrimin tuaj

Nese doni ta beni kete vit ndryshe nga cdo tjeter duhet te nderrmerni tre veprime:

I. Ndryshoni Qendrimin tuaj
Shume njerez kane qendrimin e gabuar ndaj fitnesit dhe stervitjes. Ato e shikojne stervitjen si:
• Nje ndeshkim sepse kane ngrene ushqime jo te mira
• Detyrim
• Te dhimbshem
• Qe te ha goxha kohe
• Te Pamundshem per tu vazhduar per nje kohe te gjate
• Shume te merzitshem

Nese keto perkufizime ju duken normale sa gjate mendon se do e vazhdoni planin tuaj? Sic do njeri tjeter ju nuk doni te beni dicka qe eshte e dhimbshme, e merzitshme dhe e detyrueshme dite per dite. Apo jo? Gjeja e pare qe duhet bere para se ta fillosh synimin tuaj kete vit eshte te krijosh nje kend tjeter veshtrimi ndaj fitnesit.
Mendoje stervitjen si:
• Nje pushim i shkurter nga stresi i dites
• Menyre per te rritur nivelin e energjise
• E vetmja kohe e dites qe do ja dedikosh 100% vetes
• Shansi per ta clodhur trurin, duke punuar me trupin
• Shperblim ndaj trupit tuaj per punen qe ka bere do dite
• Menyre per te permiresuar cilesine e jetes

Nga Trajneri: Razim Berisha

Share

Check Also

Vaksina është vrasësi më i madh – Dr. Prafull Vijayakar, (i famshëm në botë)

Vaksina është vrasësi më i madh… Një fëmijë i shëndetshëm i lindur është i sëmurë me…