I martuari thotë ku ti kthehem edhe një herë beqarisë!

Beqari thotë kur do të martohem dhe të rehatohem!

Pasaniku thotë ku edhe një herë ta shijoj kënaqësinë e qetësisë!

I varfëri thotë ku të bëhem pasanik dhe ta jetoj jetën!

Plaku thotë po ta kthej edhe një herë rininë!

I riu thotë ku të më kthehet edhe një herë fëmijëria, pa përgjegjësi.
I tëri preokupimi im të jetë loja dhe dëfrimi!

Fëmija thotë kur do të rritem!

I gjalli ku të kisha vdekur dhe të rehatohem nga kjo dynja!

I vdekuri shpreson të kthehet edhe një herë në dynja dhe ta kompenson atë që i kaloi!

Ndjesë, o ju njerëz, ndjesë! Kur do të ndjeheni me bindje! Mos harro se ti je ai që je!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

 

Share

Check Also

Lexoje – Krimbi i arrës..

Lexoje Krimbi i arrës.. Krimbi i arrës, e hap një vrimë në lëvoren e saj dhe hyn brenda. B…