Ndikimi i hurmes dhe ujit ne iftar

Iftari edhe ne aspektin fetar e edhe ne ate mjekesor, preferohet te fillon me hurme dhe uje. Eshte vertetuar se hurma kur konsumohet me uje, tretet me shpejte neper enet e gjakut dhe i jep trupit energji, e kete e dijme edhe nga praktika. Pra, pas ngrenies se 2-3 hurmeve e pas pirjes se nje gote uje fillojme te ndjehemi me te fuqishem, me ne forme.

Lidhur me kete, te perkujtojme lutjen qe thoshte Profeti alejhisselam ne iftar: ” U shua etja, u rigjeneruan damaret, u arrite shperblimi, inshaAllah. ”

 

Check Also

Agjërimi – Operacion natyral pa dhimbje

Agjërimi – Operacion natyral pa dhimbje SINTETIZIMI I ANALGJETIKEVE NATYRAL Gjatë manifest…