Ndalohet hixhamja për këto persona:

1.Femrat ne ditet e para te menstruacioneve

2.Grate shtatzëna (sidomos ato në tre mujorin e parë)

3.Gratë lehona

4.Personi i cili sapo ka dal nga dushi

5.Personi i cili sapo ka vjell

6.Personi i cili sapo ka dhene gjak

7.Ata te cilet kan ethe, temperatur

8.Pacientet te cilet perdorin heparin

9.Personat të cilët sapo kanë dalur nga ndonjë lloj operimi.

10.Personat me probleme të Miokardit. Përkatsisht nëse kanë ndonjë infeksion, apo nëse kanë stent

11.Personat te cilet jane ne dialize

12.Personi tek i cili ka mestastazuar kanceri.

13.Personi i cili ka infeksjon te pergjitheshem te lekures.

14.Ata qe kan gjakederdhje te shumta.

15.Paralajmerohet nga hixhamja ai i cili frikesohet shum derisa te qetesohet.

16.Nuk duhet te behet hixhamja te ata persona qe perdorin ilace stimuluese derisa ti nderpren ato.

17.Nuk behet hixhamja te ata persona te cilet konsumojn ilace per nderprerjen e gjakederdhjes.

18.Preferohet te behet dush pas hixhames dhe behet me uje te vaket

19.Ndërmjet hixhames dhe ushqimit duhet te jenë diferenc së paku dy orë.

20.Personat ne mosh shum te shtyer.

21.Pacientet me sëmundje te cilat kan imunitet shum te dobët (HIV-i, hepatiti A,B,C, psoriasis vulgaris)

22.Pacientet tek të cilet ka metastazuar kanceri

etj…

Allahu e shëroft cdo të sëmur

Dr Rexhep Etemi

Check Also

Migrena apo kokëdhembja migrenoze dhe trajtimi me Hixhame !

Migrena apo kokëdhembja migrenoze dhe trajtimi me Hixhame ! Migrena mund të japë dhembje t…