MUSLIMANËT NUK I URREJNË HEBRENJTË..

Nëse do të ekzistonte urrejtja fetare për hebrenjtë në mesin e muslimanëve, sot nuk do të kishte hebrenj fare.
Ja disa raste në histori sesi janë sjellë muslimanët me hebrenjtë..

1.Në Medine i trajtuan si bashkëqytetarë në Shtetin musliman të Pejgamberit a.s. Konfliktet e shënuara mes muslimanëve dhe hebrenjve u inicuan nga këta të fundit me tradhëtitë në momente delikate. Me armiqësi të hapura e të fshehta…
2. Në dinastitë Emevite Hebrenjtë jetuan të qetë. Nuk shënohet asnjë konflikt domethënës..
3.Abasidët po ashtu nuk shënohen të kenë maltretuar hebrenjtë.
4. Janë mbrojtur prej muslimanëve nga vërshimet barbare të mongolëve.
5. Janë mbrojtur dhe zhvilluar në Andaluzinë muslimane.
6.Janë mbrojtur nga inkuizicioni kishtar përsëri duke emigruar në kryeqendrat islame.
7.Mbrojtur nga Sulltanët osmanë.
8.Në Holokaustin e Luftës së dytë gjetën strehim në popullsinë muslimane të Ballkanit dhe në Turqi..

Ps: Detaj i Rëndësishëm, Katolikët e asaj kohe nuk ishin mikpritës sepse kanë qenë bashkëpunëtorë me Nazistët.. Ortodoksët shqiptarë kanë mbajtur sa mundën bashkë me muslimanët. Por barra dhe përgjegjësia e mbrojtjes i ra popullsisë muslimane.

PRANDAJ NUK KANË PSE FRIKËSOHEN HEBRENJTË E FUTBOLLIT IZRAELIT

Tek shqiptarët vetëm mikpritje kanë parë..

Eduard Hekuran Thatori

Check Also

Murtaja në fjalët e profetit Muhamed alejhi selam

Murtaja në fjalët e profetit Muhamed -alejhi selam- Në lidhje me këtë sëmundje janë përcje…