halallNjë nga pyetjet më të rëndësishme për myslimanët jashtë vendit është: a është hallall mishi që po e hamë, dhe a mund të kemi besim në certifikatën e tyre?

Nevoja për

mish hallall është bërë e domosdoshme për miliona muslimanë në SHBA dhe vende të tjera.

Anembanë shteteve të huaja ju mund të bleni të ashtuquajturin mish hallall në çdo cep. Megjithatë, ka disa pyetje rreth kushteve higjienike, dhe nëse mishi është therur sipas ligjit islam.

Sulejman Duman, një zyrtar për shërbimet islame në Konsullatatën e Përgjithshme në Nju Jork tha për Anadolu Agency, se myslimanët që jetojnë jashtë shtetit duhet të shqyrtojnë nëse mishi që ata konsumojnë është therur hallall apo jo.”

Duman tha se duhet të shqyrtohet nëse para therjes së kafshëve rrjedh gjak, apo përdoret elektroshok.

Ali Kucukkarca, pronari i lokalit më të madh të therjeve hallall në lindje të SHBA, tha se institucioneve të cilave u jepen certifikata hallall nuk ishin të besueshme.

Kucukkarca tha se “60 për qind e mishit i cili është duke u shitur me certifikatën “hallall” në Nju York dhe Nju Jersey nuk është hallall”.

Kucukkarca kujtoi se mishtoret e hebrenjve kontrollohen nga inspektorët, të cilëve u rinovohet certifikata. “Por inspektorët, të cilët kontrollojnë mishtoret e myslimanëve dhe nuk bëjnë procedurat e kontrollit.infoislame/

Check Also

Turqia ngre farmeceutikën e saj kombëtare për sëmundjet gjenetike

Në Qendrën e Bioteknologjisë dhe Gjenomës në Izmir do të nxirret harta gjenetike e njerëzv…