Mos u habit nga të këqinjtë ndonëse janë të shumtë,por habitu nga bëmirësit ndonëse janë pakicë

Aristoteli ka thënë: “Me të vërtetë,njeriu shembullor është ai që gëzohet kur bën mirë,e turpërohet kur ia kthejnë të mirën,sepse ofrimi i mëshirës dhe butësisë të lartëson,kurse pranimi i mëshirës dhe butësisë është argument i dështimit.”

Dora që rri lart [shtë më e mirë se dora që shtrihet poshtë(hadth).Dora që rri lartë është ajo që jep,e dora që rri poshtë është ajo që merr.

Mos u trishto nëse fiton kafshatën,një grusht ujë dhe pëlhurën që të mbulon trupin

Njëri nga marinarët kishte humbur në oqeanin e pafund dhe njëzet e një ditë qëndroi kështu i humbur,duke mos ditur veten fare se kah të merrte drejtimin.Kur shpëtoi nga kjo e njerëzit e pyetën se çfarë mësimi mori nga ky pësim i tmerrshëm,ai u tha:”Mësimi më i madh që nxora nga ky pësim është; nëse ke me vete ujin e pastër dhe ushqim të mjaftueshëm,gjithmonë rri i kënaqur dhe kurrë mos u bëj merak!”

Jonathan Swift thotë: “Mjekët më të mirë në të gjithë botën janë: Dr.Dieta,dr.Qetësia dhe dr. Gëzimi. Pra,ushqimi i pakët me qetësi dhe gëzim është ilaçi më i dobishëm i gjithë kohërave”.

Mos u mërzit se ndodh që fatkeqësia të jetë e dobishme dhe dëmi që ti e konsideron të tillë mund të jetë i mirseardhur.

Dr.Samuel Johnson thotë:”Shprehia e të shikuarit në anën e mirë të gjërave është më e shtrenjtë se fitim i disa mijëra dollarëve në vit.”

Njëri nga besimtarët e devotshëm i tha një harxhuesi:”Unë të shoh në dhunti të mëdha,prandaj kufizoji ato me falënderim.”

Allahu xh.sh thotë:“Nëse falënderoni, do t’ua shtoj të mirat, e nëse përbuzni, s’ka dyshim, dënimi Im është i vështirë!”(Ibrahim,7)

Check Also

Mendimet e shëndosha çojnë në veprime të drejta dhe të shëndosha

Dijetari i madh Ibn Kajjim el- Xheuzijje, Allahu e mëshiroftë, në librin e tij El-Fawa’id,…