why-you-should-use-boiling-hot-water-for-faster-ice-cubes.w654Uji i zakonshëm përmban gazra të tretshëm dhe kur vlohet ndryshohet kimia e ujit, dhe këta përbërës bëhen të paqëndrueshëm por pas dhjetë minutave uji është i sigurt të pihet.

Shpesh ndodh që ujin që keni vënë në zjarr më parë apo e keni vluar në një mjet elektrik ta vlojmë përsëri të njëjtin.

Por kur uji rivlohet përsëri, ju rrisni gjasat që të lirohen kimikale të padëshirueshme që gjenden në ujë.

Mineralet e shëndetshme mund të bëhen të dëmshme, sidomos kur konsumohen në sasi të mëdha dhe kështu mund të shkaktohen gurët në veshka, bllokimi i arterieve, artiritin dhe gurët në tëmth.

Share

Check Also

SI TË MARRIM GUSUL? – LARJA PAS MARRËDHËNIEVE INTIME

SI TË MARRIM GUSUL? Pas marrëdhënieve intime, guslin duhet marrë ashtu siç ka vepruar i Dë…