“Hani nga ajo që Allahu ju furnizoi si të lejuar (hallall) të mirë….!” (Kur’an:5:88)

Molla eshte nje ilac perfekt

Molla ka qa shume vlere sa nuk mund te numrohen te gjitha . Molla ka vetite e nje antibiotiku. Ne te gjenden me bollek shume lloje vitaminash dhe kriperash minerale. Te hash te pakten nje kokerr mollë nje dite ,do te thot ta mbrosh trupin tend nga shume lloj semundjesh.

Me posht jan renditur vetem disa nga dobitë e molles:

• Largon lodhjet trupore.
• Eshte e nevojshme te femijet gjat moshes se zhvillimit.
• Ndikon ne zgjatjen e trupit te fijesve.
• Ndihmon sistemin tretes te punoj me mire.
• Te zbukuron lekuren,prodhon gjakë te anemiket.
• Ulë nivelin e sheqerit ne gjakë.
• Ndihmon ne zhvillimin e kockave dhe te dhembeve.
• Shpejton sherimin e gripit.
• Forcon kujtesen.
• U jep fuqi te semureve dhe te pafuqishmeve.
• Zbutë kollën.
• Nuk lejon prishjen e dhembeve.
• Pastron gjakun.
• Ndikon ndaj rregullimeve te frymemarrjes.
• Ndikon ndaj semundjeve te stomakut dhe te zorreve.
• Rregullon qarkullimin e gjakut.
• Ulë nivelin e kolesterolit ne trup.

Check Also

Maca, ushqimi i përsosur për dëshirën seksuale, crregullimet hormonale, ankthin, mungesën e energjisë dhe gjumin

Ushqimi i përsosur për dëshirën seksuale, crregullimet hormonale, ankthin, mungesën e ener…