Mjalti nga malet

Mjalti i maleve është një lloj i vlerësuar i mjaltit dhe shumë shërues. Merret nga bimët e pa ndotura dhe pikërisht shkaku i substancave është shumë i kërkuar. Posedon një efekt të forte kundër mikrobeve. Përdoret për forcimin e sistemit imun, problemeve me frymëmarrje shëron kollën, infeksionet në fyt dhe sinuset. Në mjekësinë popullore mjalti i maleve është përdorur edhe për shërimin e infeksioneve në lëkurë dhe plagëve. Ndihmon në shërimin e dhimbjeve gjinekologjike dhe infeksioneve të shkaktuara nga viruset dhe bakteret.

Share

Check Also

MJALTI NUK PRISHET KURRË?

PSE MJALTI NUK PRISHET KURRË? “Zoti yt i dha instikt bletës: Ndërto shtëpi nëpër male (kod…