Tash kur gjithnjë e më shumë po ftohet moti, kur  jemi në stinën e vjeshtes e pas saj edhe dimri, e dimë se ftohjet do të jenë shumë më të shpeshta sesa gjatë verës. Prandaj, duhet të dimë sesi të mbrohemi nga ky problem shëndetësor qe shkakton probleme të shumta të mërzitshme.

Zinku i pengon inflamacionet dhe është efikas kundër viruseve. Ai nuk lejon qe të  shumohet virusi i ftohjes dhe që, përmes mukozës së rrugëve të frymëmarrhes, të derpërtojë në organizëm. Ushqimet me prejardhje shtazore janë të pasurat me zink, e më shumë se në të gjitha ushqimet, zinku gjendet në të gjitha llojet e djathit dhe në mishin e vicit.

Check Also

Vaksina është vrasësi më i madh – Dr. Prafull Vijayakar, (i famshëm në botë)

Vaksina është vrasësi më i madh… Një fëmijë i shëndetshëm i lindur është i sëmurë me…