Magjia e gjakderdhjes

Si ndodh magjia e gjakderdhjes?

Ky lloj eshte magji qe ndodh vetem tek grate.magjistari I jep detyre xhindit te shkoje gruaja qe do ti behet magji e te merret me gjakderdhjen tek ajo .Hyn xhindi ne trupin e gruas e ecen neper damaret e gjakut sikurse thote profeti .as “Ecen shejtani tek biri I ademit nepermjet eneve te gjakut”
Nese xhindi mberrin ne damarin e duhur ne miter vrapon net e e damari nxjerr gjak.thote profeti .as kur e pyeti hanime vajza e xhaxhit per istihade(gjaku jashte menstrucionit) ajo eshte eshte tronditje nga tronditje e shejtanit” ne nje transmetim tjeter Ai eshte dammar e nuk eshte prej menstruacioneve.Shihet ne dy hadithete se istihade (gjakderdhja jashte menstruacioneve) eshte tronditje prej shejtanit nga damret qe kalojne ne miter.

Cfare eshte magjia e gjakderdhjes?

Eshte ajo qe dijetaret e fikhut e quajne istihade dhe doktorte e quajne En-Narijf .thote ibn Kethiri “istihade eshte vazhdimi I daljes se gjakut tek gruaja pas diteve te zakonshme te menstruacioneve.e vazhdon gjqakderdhja me muaj e sasia e gjakut mund te jete e paket ose e shumte.

Mjekimi I magjise se gjakderdhjes

I lexon ne uje kuran dhe pi dhe lahet me te tre dite dhe nderpritet gjaku me lejen e Allahut.Nese nuk nderpritet shkruan ajetin ne nje soje te paster dhe e tret ne uje ose I kendoj ujit kuran dhe pi gjate dy javeve ose tre e nderp[ritet gjakderdhja me lejen e Zotit.

Shembull I mjekimit te kesaj magjie

Erdhi nje grua me te afermin qe kishte gjakderdhje te forte dhe I lexove kuran dhe I dhashe nje kaset me kuran dhe per disa dite u nderpre gjaku.Persa I perket shkruarjes se ajeteve te kuranit dhe tertejes se tyre ne uje per pirje jep fetva sheik ibn Tejmija.Ai thote lejohet ti shkruhet atij qe ehste goditur dicka nga libri I Allahut dhe permendi nje midad te lejuar te lahet dhe te pije prej tij e saktesoi ahmedi dhe te tjeret .Kujdes jo nuskat me kuran por tretja e tij ne uje.

Share

Check Also

Rukje – Sureja Bekareh, Shejh Khalid El-Hibshij

Rukje – Sureja Bekareh, Shejh Khalid El-Hibshij …