Lexoje

Krimbi i arrës..

Krimbi i arrës, e hap një vrimë në lëvoren e saj dhe hyn brenda. Brendësia e arrës ngjason me trurin e njeriut, dhe ajo fillon ta hajë atë.

Deri këtu është gjithëçka normal. Duke ngrënë krimbi trashet dhe i rritet barku.

Pas ngrënjes së tepërt, ngihet, dhe don të dalë, por vrima që kishte hyrë tashmë ishte shumë e vogël.

Më e keqja, arra e shpuar tashmë është tharë dhe forcuar, është e pamundshme vrima të zgjerohet.

Krimbi ndalet dhe mendon, e vetmja zgjidhje për të dalë është humbja e peshës.

Duke vazhduar urinë, kthehet në formën e vjetër, dhe një dit del nga arra.

Por ama kur doli, ishte kryer stina, çka kishte mbetur ishte vetëm një krimb i uritur dhe një arrë e zbrast.

Shumë njerëz të dehur nga prona dhe pasuria i ngjajnë krimbit të arrës.

Por kur esullohen dhe ndalojnë së vrapuari per pasuri, vërejnë se pranverat dhe verat kanë mbaruar.

Çka kanë mbetur janë vetem ‘vjeshtat’ dhe ‘dimrat’ e jetës që ndoshta duhen shumë ilaçe e dieta për t’ju mbijetuar.

Përkthyer nga turqishtja

Check Also

Që kur filluam ta praktikojmë këtë këshillë, hajri dhe nafaka na vinin nga të gjitha anët

Para tre vjetëve vizitova një shoqe shumë të dashur pasi që ajo ishte martuar. Jetonin bas…