” Kush don te beje hixhamen, preferohet dita e 17, 19 dhe 21 e muajit henor. ”
(Transmeton Enes ibn Malik)

Eshte zbuluar se ka nje lidhje te ngushte midis drites se Henes dhe batices e zbatices ne dete, oqeane e lumenj, bashke edhe me trupin e njeriut ku perberja e ujit ne trupin e tij eshte mbi 70%. Me plotesimin e ciklit te Henes ne datat 17-19-21 rritet batica dhe zbatica, dhe perqindja e ujit rritet mbi 80%, prandaj edhe Profeti (paqja dhe meshira e Zotit qofte mbi te) na ka keshilluar te praktikojme hixhamen ne kete kohe, qe te zhbllokohet edhe qarkullimi i gjakut ne teresi.

Share

Check Also

Migrena apo kokëdhembja migrenoze dhe trajtimi me Hixhame !

Migrena apo kokëdhembja migrenoze dhe trajtimi me Hixhame ! Migrena mund të japë dhembje t…