KURIOZITETI QE DIJETARI MUSLIMAN E KA REGJISTRUAR QE PARA 1 MIJE VITESH

Para më shumë se 1000 vite, dietari musliman kishte shkruar për këtë fenomen

El Xhahidh në librin e tij “El Hajwan” “Kafshët” thotë: Krokodili është kafshë me dhëmbë të ndërthurur mes të cilave mbeten copëza mishi që zënë vend dhe fillojnë të qelben. Nga natyra e tij, kur i ndodh kjo gjë, ai del në breg, hap gojën dhe pret të vijë një lloj zogu që e njeh shumë mirë, thuhet se është një zog i vogël dhe i bukur. Mes të gjithë shpendve të tjerë ai shkon dhe qëndron mes nofullave duke çukitur me sqepin e tij derisa ta pastrojë të gjithë mishin që krokodilit i ka mbetur mes dhëmbëve !

Kuptimi i fotos duhet të jetë se si një grabitqar si krokodili, e lejon shpendin që t’i pastrojë mikroorganizmat dhe parazitat. Atë që kamerat e shekullit 21 e regjistrojnë sot, arabët e Andaluzisë e kanë ditur para më shumë se 1000 vjet !!!

#CivilizimiIslam #KulturaIslame #Andaluziaislame

E huazuar

No photo description available.

Check Also

Që kur filluam ta praktikojmë këtë këshillë, hajri dhe nafaka na vinin nga të gjitha anët

Para tre vjetëve vizitova një shoqe shumë të dashur pasi që ajo ishte martuar. Jetonin bas…