Resulullahu (sal-lallahu alejhi ve sel-lem) thotë:

“Kur zini shoqëri me dikë mos bëni polemika, mos i bëni keq njëri-tjetrit dhe mos i pyesni të tjerët për të, sepse mund të hasni në ndonjë armik të tij, dhe ai mund të flasë një gjë që ai (miku juaj) nuk e ka dhe kështu ju prish marrëdhëniet e mira mes jush.”
Mos ta kalojmë asnjë ditë pa i dërguar salavate Pejgamberit tonë Muhammedit s.a.v.s..
Mos të harrojmë dhe sot të dërgojmë 10 salavate për Pejgamberin Muhammed s.a.v.s..

Tema: Porosia – Et-Tavsijjeh

Transmeton: Muadh ibën Xhebel (radijallahu anhu – Allahu qoftë i kënaqur me të)
Marrë nga libri: Xhamius-sagir, hadithi nr. 361
Përktheu dhe përgatiti: Dr. Hatixhe Ahmedi
Ju lë nën amanetin e Allahut xh.sh.
Selame dhe dua për të gjithë.

Share

Check Also

Që kur filluam ta praktikojmë këtë këshillë, hajri dhe nafaka na vinin nga të gjitha anët

Para tre vjetëve vizitova një shoqe shumë të dashur pasi që ajo ishte martuar. Jetonin bas…