ananas2-300x254

Më i miri kundër dhimbjeve–ananasi

Bromelinën e gjejmë në ananas dhe ndikon mjaft mirë ndaj dhimbjeve. Studiuesit mendojnë se bromalina përpunon proteinat në gjak dhe në këtë mënyrë zvogëlon ndezjet që shkaktojnë dhimbje. Për dallim nga preparatet në barnatore, të cilat si kundra-indikacione mund të kenë dhimbje në stomak dhe probleme me zemrën, bromalina është plotësisht e sigurt dhe nuk lë kurrfarë pasojash. Bromelina mbron nyjat nga radikalet e lira, zvogëlon ndezjet dhe njollat. Merrni mes 200 dhe 400 miligramë kur ndjeni dhimbje.

Check Also

Terapia për ejakulim të hershëm (mos kenaqësi në mardhënie intime bashkshortore)

Terapia Pas sabahut njëqind herë të deklarohet: ”La ilahe il-lallahu vahdehu la sherike le…