Trupi punon vetëm nëse të gjitha organet punojnë në mënyrë të përsosur. Nëse një organ i trupit nuk funksionon siç duhet, ka disa probleme shëndetësore që do të lindin.

Tani do t’ju tregojmë për simptomat dhe shenjat që tregojnë dëmtimin e veshkave. Veshkat janë organe vitale përgjegjëse për eliminimin e mbeturinave. Pra, nëse veshkat nuk punojnë në mënyrë të përkryer, toksinat grumbullohen në trup.

Dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës

Një nga shenjat më të zakonshme të veshkave të dëmtuara dhe të sëmura është dhimbje e lehtë e shpinës. Kjo dhimbje manifestohet në njërën anë në fillim, por pas njëfarë kohe mund të ndihet nga të dy anët. Kjo është një shenjë e hershme e dëmtimit të veshkave dhe nuk duhet të injorohet.

Ndryshimet në urinë

Disa ndryshime në urinë, si një erë e çuditshme, urina është më e errët, reduktimi i frekuencës për të shkuar në wc mund të jetë një shenjë e dëmtimit të veshkave. Nëse ju ndjeni dhimbje gjatë urinimit ose nëse urina juaj bëhet shkumë ju duhet të shkoni menjëherë tek mjeku juaj. Një tjetër shenjë e paralajmërimit është gjaku në urinë.

Ënjtje në më shumë pjesë të trupit

Funksioni kryesor i veshkës është eliminimi i lëngjeve shtesë dhe mbeturinave nga trupi. Nëse veshkat nuk punojnë siç duhet dhe nuk e eliminojnë atë mbetje në mënyrë efikase nga trupi, kjo mund të çojë në ënjtje.

Problemet e lëkurës

Akumulimi i mbeturinave në gjak mund të çojë në thatësi, kruajtje të rëndë dhe skuqje, nëse veshkat nuk i eliminojnë mbeturinat nga gjaku.

Kjo duhet të merret seriozisht, sepse është një tregues i hershëm i dëmtimit të veshkave. Ju mund të përdorni një shumëllojshmëri përbërësish natyrorë dhe trajtime tematike për problemet e lëkurës, por kjo nuk do të zgjidhë problemin themelor.

Një tjetër nga funksionet më të rëndësishme të veshkës është prodhimi i eritropoietit. Kjo është vendimtare për prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut që bartin oksigjen. Mungesa e qelizave të kuqe të gjakut mund të çojë në mungesë hekuri ose anemi.

Niveli i ulët i hekurit mund ta bëjë një person të ndjehet i ftohtë dhe gjithashtu mund të shkaktojë lodhje dhe dobësi kronike. Oksigjeni është shumë i rëndësishëm për trupin e njeriut dhe nëse nuk transportohet siç duhet, shumë sisteme vuajnë për shkak të kësaj.

/Përkthim:https://www.shendeti.info/

Check Also

Interesat

Interesat Në procesin e jetës, njeriu zgjeron çdo ditë kontaktin me botën që e rrethon, de…