Janë të panumërta faktet shkencore rreth ndikimit të qumështit në organizëm. Studimi më i ri ka treguar se qumështi është ushqimi më i mirë për njerëzit e ekspozuar ndaj lodhjes psikologjike, si dhe e shton përqendrimin.

Po ashtu një gotë qumësht para se të shkoni në gjumë ju përmirëson cilësinë e gjumit në mënyrë të shëndetshme dhe krejt natyrale.

Për ndikimin pozitiv të qumështit kujdesen aminoacidet L- dhe vitamina “B6”, që së bashku kanë ndikim pozitiv për gjumë cilësor dhe fjetje më të shpejtë.

Aminoacidet L- në kombinim me vitaminën “B6” ndihmojnë në organizmin dhe prodhimin e hormonit të gjumit, melatoninën. Melatonina rregullon ciklin e gjumit dhe zgjimit, që organizmit i duhen për një pushim gjatë natës.

Disa aminoacide mund të prodhohen nga njeriu, por triptofani duhet të merret me ushqim. Burimet më të rëndësishme me këto aminoacide janë: mishi, peshku, prodhimet e qumështit dhe vezët

Check Also

Vaksina është vrasësi më i madh – Dr. Prafull Vijayakar, (i famshëm në botë)

Vaksina është vrasësi më i madh… Një fëmijë i shëndetshëm i lindur është i sëmurë me…