Dimrat mund ta bëjnë lëkurën tuaj të thatë dhe për të trajtuar lëkurën e thatë, zgjidhja më e mirë është përdorimi i vajrave esenciale për të hidratuar lëkurën.

Janë disa nga vajrat esenciale që janë të dëshmuara për hidratim të lëkurës së thatë.

Livanda– Përveç aromës së saj magjike, vaji esencial me livanda është shumë i njohur për trajtim të lëkurës së thatë.

Vaji esencial nga farat e karrotës– Ndihmon në nxitjen e shëndetit të lëkurës duke rritur rigjenerimin e qelizave të lëkurës. Vaji esencial me bazë karotën është jashtëzakonisht i dobishëm për lëkurën e thatë.

Trëndafili– Ky vaj esencial me aromë të mrekullueshme ndihmon në uljen e acarimit të lëkurës gjatë temperaturave të ulëta.

Kamomili– Vaji nga ekstrakti i kamomilit ka aftësinë për të luftuar shenjat e plakjes, duke siguruar lagështi në lëkurë të thatë./Indeksonline/

Check Also

Vajin e ullirit përdoreni për lyerje e gjithë trupit edhe flokëve, por njëkohësisht përdoreni si ilac dhe ushqim

Vaji i ullirit mund te përdoret edhe si melhem për lyerje, forcon flokët idhe ndalon të th…